Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ανάρπαστο το ιώδιο στην Πολωνία

 

Πανικός επικρατεί στην Πολωνία και τα φαρμακεία παρουσιάζουν ήδη έλλειψη στο ιώδιο καθώς οι Πολωνοί σπεύδουν να το προμηθευτούν σε δισκία ή σιρόπια φοβούμενοι διαρροή ραδιενέργειας από την Ιαπωνία.
Oι Πολωνοί έχουν έντονες μνήμες από την πυρηνική κατστροφή του Τσερνόμπιλ και είναι τρομοκρατημένοι μετά τις εκρήξεις στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.
Σιρόπια και δισκία που περιέχουν ιώδιο έχουν γίνει ανάρπαστα με αποτέλεσμα πολλές περιοχές της χώρας να μην έχουν άλλα διαθέσιμα.
Οι ειδικοί προειδοποιούν, πάντως, ότι η κατανάλωση ιωδίου χωρίς λόγο μπορεί να έχει παρενέργειες και προς το παρόν τονίζουν ότι οι Πολωνοί δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο από τη Φουκουσίμα.
Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) ανακοίνωσε σήμερα ότι το ραδιενεργό ιώδιο στα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσει μεσοπρόθεσμα κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.
Η ΙΑΕΑ ανακοίνωσε επίσης ότι η Ιαπωνία έχει ζητήσει το πάγωμα όλων των πωλήσεων τροφίμων από την περιφέρεια της Φουκουσίμα.
«Παρότι το ραδιενεργό ιώδιο έχει μικρό διάστημα ζωής, περίπου οκτώ ημερών και αποσυντίθεται φυσιολογικά μέσα σε εβδομάδες, υπάρχει ένας μεσοπρόθεσμος κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία αν το ραδιενεργό ιώδιο στα τρόφιμα απορροφηθεί από τον ανθρώπινο οργανισμό» αναφέρει η ΙΑΕΑ σε ανακοίνωσή της.

ΠΗΓΗ http://www.healthyliving.gr/2011/03/21/%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%81%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1/

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΝΕΦΟΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΟΔΗΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.Ε.Α.


 http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/03/blog-post_25.html

Ιώδιο από που παίρνουμε; Που μπορούμε να βρούμε; στα φαρμακεία; 

ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ. ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΡΙΣΗΜΕΣ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις