Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

"Θα προστατεύσουμε Σύνταγμα και Νόμους"! Στρατιωτικοί εναντίον της καταστολής.

"Θα προστατεύσουμε Σύνταγμα και Νόμους"! Στρατιωτικοί εναντίον της καταστολής.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΔΡΑΣΤΕΙΑ
http://andrasteia.blogspot.com/2011/07/blog-post_03.html
Οι στρατιωτικοί δεν έχουν καμία σχέση με την παρασκηνιακή φημολογία που όλο και συχνότερα κάποιοι προσπαθούν να διασπείρουν στη κοινή γνώμη και σύμφωνα με την οποία εντάσσονται σε σχέδια καταστολής κοινωνικών αντιδράσεων. Ο ΣΥΣΜΕΔ με ανακοίνωση-καταπέλτη,ανάβει νέες φωτιές στην ηγεσία του ΥΕΘΑ ,αφού πρόκειται για την πρώτη του ουσιαστική παρέμβαση σε τέτοιου είδους θέματα ,μετά από την απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία αφήνει ανοιχτό παράθυρο για συνδικαλισμό στις ΕΔ.Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΣΜΕΔ κάνει λόγο για άνευ προηγουμένο καταστολή στις διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας και το κυριότερο;
Δηλώνουν ότι θα πράξουν το καθήκον τους συνειδητα σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα, “δίπλα και μαζί με το λαό ,ενάντια σ΄ όποιον θέλει να τα πλήξει”.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΜΕΔ:
Οι εκατοντάδες εν ενεργεία Έλληνες στρατιωτικοί, όλων των βαθμών, Κλάδων, Όπλων και προελεύσεως, οι οποίοι βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες σε όλες τις πλατείες της Ελλάδος και μοιράστηκαν μαζί τους σκέψεις, ιδέες και ανησυχίες, υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες της άνευ προηγουμένου και έκτασης καταστολής των μέχρι σήμερα και επί 30 ημέρες ειρηνικών συγκεντρώσεων.
Τέτοιας έκτασης καταστολή, σε συνδυασμό με τα βίαια περιστατικά που τη συνόδευσαν, αποτέλεσε άδικο πλήγμα τόσο στην εικόνα των Ελλήνων αστυνομικών, όσο και στον αγώνα τους για τη κοινωνική αποδοχή, ενώ παράλληλα είχε ως αποτέλεσμα να αμαυρωθούν οι αναμφισβήτητες επιτυχίες τους απέναντι στο κοινό έγκλημα. Οπωσδήποτε τέτοιες εξάρσεις βίας, οι οποίες, είτε οφείλονται σε συγκεκριμένες εντολές από συγκεκριμένα όργανα, είτε είναι αποτέλεσμα υπερβάλλοντα ζήλου στην εκτέλεση διαταγών, οφείλουν να τύχουν περαιτέρω διερεύνησης από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια και οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης.
Τα παραπάνω γεγονότα, σε συνδυασμό με πρόσφατες δηλώσεις σημαντικού πολιτικού προσώπου, αλλά και διεσπαρμένων φημών και δημοσιευμάτων, που είδαν το φως της δημοσιότητας, έχουν δημιουργήσει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα η οποία ενδεχομένως να συγκρίνεται με καταστάσεις απ΄ το παρελθόν, όταν στην πατρίδα μας υπήρχε έλλειμμα δημοκρατίας και ο λαός ζούσε κάτω από καθεστώς τρόμου, εκφοβισμού και φίμωσης.
Εκείνες οι εποχές έχουν ξεπεραστεί ανεπιστρεπτί μετά από αιματηρούς κοινωνικούς αγώνες και θυσίες.
Οι Έλληνες στρατιωτικοί για να διαλύσουν οποιαδήποτε νεφελώδη αμφιβολία έχει διασπαρθεί τον τελευταίο καιρό, με το ελάχιστο βήμα έκφρασης που τους αναλογεί, τον πρέποντα τόνο, δύναμη και ύφος που τους αρμόζει, μέσα από το Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, ως ευνομούμενοι Έλληνες πολίτες:
- Διαβεβαιώνουν ότι απέχουν από κάθε προσπάθεια εμπλοκής τους σε οποιουσδήποτε πιθανούς αντισυνταγματικούς σχεδιασμούς ή φήμες.
- Καταδικάζουν ως απαράδεκτα, σε κάθε περίπτωση, περιστατικά τυφλής και δυσανάλογης έκτασης χρήσης βίας εναντίον συμπολιτών τους.
- Θεωρούν αδιανόητη οποιαδήποτε λογική δικαιολόγησης τύπου «παράπλευρων απωλειών» της άσκησης βίας στο βωμό οποιουδήποτε σκοπού.
- Έχοντας αφομοιώσει όλα τα ιστορικά διδάγματα της νεότερης ιστορίας, και με πλήρη επίγνωση του ρόλου τους, διαβεβαιώνουν τους συμπολίτες τους ότι αποτελούν τον ακλόνητο ύστατο υπερασπιστή της πατρίδας και ως εκ τούτου και του λαού, και πως αν και εφόσον χρειαστεί θα πράξουν συνειδητά το καθήκον τους, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, στους οποίους έχουν ορκιστεί πίστη και αφοσίωση, δίπλα και μαζί με το λαό ενάντια σε όποιον θελήσει να τα πλήξει.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ Ι.Ο.ΠΕΡΣΕΥΣ
ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ
ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΩΝ ΟΡΚΩΝ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ
“ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΤΩ ΠΙΣΤΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΥΠΟΤΑΓΗ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΜΟΥ
ΝΑ ΕΚΤΕΛΩ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ ΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΩΝ
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΩ ΜΕ ΠΙΣΤΙΝ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗΝ,ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΤΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ ΜΗΔΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΖΟΜΑΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΩΝ
ΝΑ ΦΥΛΑΤΩ ΔΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΩ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΩΣ ΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ”

ΚΑΝΤΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΤΑ 300 ΠΡΟΔΟΤΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
Η ΜΗ ΠΡΑΞΗ ΣΑΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΙ ΕΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΟΠΤΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ.
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟ ΤΡΟΛΕΙ?
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΒΛΕΠΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.
ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΞΑΠΤΟΝΤΑΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΡΙΣΜΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ?ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΤΡΟΛΕΙ?

ΔΙΑΨΕΥΣΑΤΕ ΜΑΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ.
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ.
ΙΔΟΥ ΤΟ ΣΚΥΛΟΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ 300 ΠΡΟΔΟΤΩΝ
ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ
ΔΙΟΤΙ ΠΗΔΗΜΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΣΣΕΤ ΗΜΑΡ ΤΟΤΕ ΔΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
ΠΡΑΞΤΕ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ Ο.Ε.Α.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ.
ΕΑΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΕΑΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ.
Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΖΟΥΡΝΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις