Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Και άλλο "φαραωνικό" έργο των Κινέζων & Πάγωμα του πλανήτη(S16 & SO2)

Και άλλο "φαραωνικό" έργο των Κινέζων & Πάγωμα του πλανήτη(S16 & SO2)
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΧΑΟΣ
http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/07/s16-so2.html
Οι Κινέζοι ετοίμασαν και άλλο ένα δρακόντιο τερατούργημα, παρέδωσαν σε ποιούς είναι το ερώτημα(;;;) ένα σταθμό τρένων ο οποίος εκτείνεται σε τρία επίπεδα. Όπως λέει ο συντάκτης του άρθρου, είναι απερίγραπτα μεγάλος σε μέγεθος, απίστευτα ακριβός στην κατασκευή του με ακριβά μάρμαρα και διακοσμήσεις και ...είναι τελείως άδειος!!!
Είναι κοντά 8 φορές μεγαλύτερος από το αεροδρόμιο του Hong Kong και βρίσκεται στο Guangzhou. Το έργο δείχνει εκτός τόπου και χρόνου, τόσο τεράστιο και τόσο κοστοβόρο και τόσο άδειο!
Η Κίνα έχει επιδοθεί σε ένα "ράλλυ" κατασκευής τεραστίων εγκαταστάσεων φαινομενικώς άνευ λειτουργικότητας. Μάλιστα το όργιο αυτό των φαραωνικών κατασκευών έχει και το κόστος του στο χρέος της Κίνας. Το χρέος της Κίνας αυτή τη στιγμή όπως εκτιμάται από δικούς τους εθνικούς οργανισμούς, ανέρχεται στα ...1,7 τρις δολάρια!!! Και αυτή η εκτίμηση είναι ...σεμνή μιας και προέρχεται από τα όσα στοιχεία υπάρχουν φανερώς. Η εκτίμηση του οργανισμού που έκανε την καταμέτρηση είναι ότι το χρέος είναι 30% πιο πάνω από το προαναφερθέν νούμερο! Ο συντάκτης μάλιστα αναρωτάται "όταν κοπάσει αυτή η φρενίτιδα των κατασκευών, όπως έγινε και στη Δύση όπου έσκασε η φούσκα και φαλήρισε, τί θα γίνει στην Κίνα;"
Δεν νομίζουμε ότι είναι θέμα κόστους ή ότι ενδιαφέρονται για αυτά οι Κινέζοι. Άλλωστε κάθε σχετικός άνθρωπος με τα κατασκευαστικά γνωρίζει ότι για να τελειώσουν τόσο γρήγορα τα τεράστια έργα, οι πόλεις φαντάσματα και οι σταθμοί κλπ, η ποιότητα της κατασκευής έρχεται σε δεύτερη μοίρα, χαρτοκατασκευές δηλαδή, ίσα για το φαίνεσθαι οι οποίες με τα υλικά που κατασκευάζονται δεν κατασκευάζονται με προοπτικές να μείνουν στο χρόνο. Όπως όλα τα προϊόντα made in PRC, γιατί να διαφέρουν αυτά τα κατασκευάσματα; Όπως μία κινεζική μπλούζα ξεβάφει πάνω σου και γίνεται ρετάλι με δυο πλυσίματα(αφού ξεβάψει τα χημικά της στον υδροφόρο ορίζοντα), έτσι και αυτά τα εντυπωσιακά σε πρώτη όψη έργα, θα γίνουνε με τον καιρό και τη χρήση ρετάλια, τάφοι χιλιάδων έτσι και γίνει κάποιο ατύχημα. Και δημιουργείται το εύλογο ερώτημα: Πώς θα συντηρηθούν αυτά τα κατασκευάσματα; Το κόστος συντήρησης θα είναι ανυπολόγιστο...

Guangzhou South Station: something out of a zombie movie
http://www.sovereignman.com/expat/china-zombie-movie




ΣΧΕΤΙΚΑ:
Και άλλες φωτογραφίες του τερατώδους έργου
http://www.google.gr/search?q=Guangzhou+South+Station&hl=el&client=firefox-a&hs=zW9&rls=org.mozilla:en-GB:official&prmd=ivnsm&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=SOAWTu34McbGswbJ1rSbDw&ved=0CIcBELAE&biw=1280&bih=885
Πρόσθετη είδηση:
Τώρα πλέον οι "επιστήμονες" υποστήμονες παραδέχονται ότι τελικά το κλίμα παγκοσμίως ψυχραίνεται αντί να θερμαίνεται(την τελευταία δεκαετία) και ότι σε αυτό συντελεί κυρίως .... Η ΚΙΝΑ!!!! Της οποίας η βαριά βιομηχανία στηρίζεται στην καύση κάρβουνου(coal burning industrial plants), αυτά τα αναφέρει το Associated Press και όχι εμείς:
Sulfur particles in the air deflect the sun's rays and can temporarily cool things down a bit. That can happen even as coal-burning produces the carbon dioxide that contributes to global warming.
"People normally just focus on the warming effect of CO2 (carbon dioxide), but during the Chinese economic expansion there was a huge increase in sulfur emissions, which have a cooling effect," explained Robert K. Kaufmann of Boston University. He's the lead author of the study published Monday in Proceedings of the National Academy of Science.
Η καύση κάρβουνου για την αχόρταγη μηχανή της δρακονιανής Σίνας απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα, σωματίδια θείου(sulfur) S16 (
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CE%B5%CE%AF%CE%BF)
Sulfur Dioxide
Health Effects: High concentrations of sulfur dioxide (SO2) can result in breathing problems with asthmatic children and adults who are active outdoors. Short-term exposure has been linked to wheezing, chest tightness and shortness of breath. Other effects associated with longer-term exposure to sulfur dioxide, in conjunction with high levels of particulate soot, include respiratory illness, alterations in the lungs' defenses and aggravation of existing cardiovascular disease.
Environmental Effects: Sulfur dioxide and nitrogen oxides are the major precursors of acid rain, which has acidified soils, lakes and streams, accelerated corrosion of buildings and monuments, and reduced visibility. Sulfur dioxide also is a major precursor of fine particulate soot, which poses a significant health threat.
Sources: Combustion of fuel containing sulfur -- mostly coal and oil. Also produced during metal smelting and other industrial processes.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sulfur_dioxide
Further oxidation of SO2, usually in the presence of a catalyst such as NO2, forms H2SO4, and thus acid rain.
Αυτό βέβαια δεν γίνεται τυχαία. Θέληση των ανώτατων επιτελείων των Σίνων είναι και αυτό, αλλά ούτως ή αλλιώς το κάρβουνο είναι για τους Κινέζους το πιο εύκολο καύσιμο για την τερατώδη μηχανή τους.
Όσο έρχονται στο φως περισσότερες αποκαλύψεις των μεθόδων των Κινέζων, τόσο γίνεται αντιληπτή η αλληγορία περί Machine City. Εφιαλτικό σκηνικό Μεσαίωνα. Μία δεύτερη βιομηχανική επανάσταση εις βάρος όλου του πλανήτη. Αίσχος!
http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/06/blog-post_9347.html
Scientists Admit Climate Cooled in the Last Decade, Cite Sulfur Pollution from China
http://www.activistpost.com/2011/07/scientists-admit-climate-cooled-in-last.html
Study says sulfur from China’s coal-burning caused slight pause in global warming
http://www.washingtonpost.com/politics/sulfur-pollution-cites-as-cause-of-climate-change-pause-warming-now-seems-to-be-resuming/2011/07/04/gHQAFkAWxH_story.html
Και βέβαια για να μας αποτρελάνουν τελείως(μα τελείως!!!), το παρουσιάζουν και ως ...θετικό!!! Αν είναι δυνατόν! Βγάζουνε και μελέτες για να δείξουνε ότι "Καλά κάνει η Κίνα και καίει κάρβουνο με τους τόνους, διότι σύμφωνα με μελέτες μας, διότι εμείς είμαστε επιστήμονες με πτυχία και εσείς άσχετοι, το διοξείδιο του θείου(SO2) επιβραδύνει την Παγκόσμια Θέρμανση(global warming)... "
...η οποία ήταν άλλη μία απάτη και επισήμως, αλλά αυτό δεν τους πτοεί στο ελάχιστο. Χρησιμοποιούν την μία απάτη ώστε να δημιουργήσουν άλλη νέα απάτη: Ότι καλά κάνουν οι Κινέζοι και καταστρέφουν τον πλανήτη ολοκληρωτικά γιατί έτσι θα έχουμε δροσερό αεράκι... Ααααχ(breezer)!!!
Global warming slowed by China sulfur pollution - CBS News
http://www.cbsnews.com/stories/2011/07/05/scitech/main20076934.shtml
Δεν πιάνονται από πουθενά αυτοί οι τύποι... Δώστε τους και Νόμπελ για την συμβολή τους στην ...ανανέωση του οικοπεριβάλλοντος!

Δημοφιλείς αναρτήσεις