Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΙΡΑΝ


ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΙΡΑΝ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΧΑΟΣ

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/06/blog-post_07.html

Μεταφέρουμε το άρθρο της Νατάσας Μπαστέα, από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, σχετικά με μία περίεργη υπόθεση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν:
Φορτηγά πλοία µετέφεραν σε κοντέινερ ισραηλινά ελικόπτερα και κοµάντος στον Περσικό Κόλπο.

Οι Αµερικανοί κατηγόρησαν τον Σάµι Οφερότι έσπασε το εµπάργκο που έχει επιβληθεί στο Ιράν.
Οµως ο πλουσιότερος άνθρωπος του Ισραήλ, που πέθανε την Παρασκευή, χρησιµοποιούσε τα καράβια του για να µεταφέρει ισραηλινές δυνάµεις που πραγµατοποιούσαν επιχειρήσεις µέσα στο Ιράν, µε στόχο κυρίως το πυρηνικό πρόγραµµά του, σύµφωνα µε αποκαλύψεις της βρετανικής εφηµερίδας «Sunday Times».

Ο θάνατος του 89χρονου Οφερ– η περιουσία του οποίου µαζί µε τον αδελφό του Γιούλι υπολογίζεται στα10,3 δισ.δολάρια – ήρθε λίγες ηµέρες αφότου η αµερικανική κυβέρνηση τον κατηγόρησε ότι παραβίασε τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Τεχεράνη, πουλώντας ένα τάνκερ στο Ιράν.
Για τους Ισραηλινούς αποτέλεσε µέγα µυστήριο γιατί µια εταιρεία που είχε τόσο στενές σχέσεις µε την κυβέρνηση µπορεί ναπαραβίασε το εµπάργκο. Σύµφωνα µε στρατιωτικούς αναλυτές, τα φορτηγά πλοία που ανήκαν στην εταιρεία του Οφερ µετέφεραν ελικόπτερα Βlack Hawk,κρυµµένα σε κοντέινερ µαζί µε οµάδες ισραηλινών κοµάντος, έχοντας στόχο να παρακολουθούν από κοντά τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Χρησιµοποιώντας αυτά τα τεράστια φορτηγά οι ισραηλινές δυνάµεις είχαν τη δυνατότητα,όταν τα ειδικά φτιαγµένα κοντέινερ άνοιγαν, να δηµιουργήσουν µια πλατφόρµα ανάλογηµε εκείνη που υπάρχει στα ελικοπτεροφόρα πλοία. Τα εµπορικά πλοία του Οφερ περνούσαν στα ιρανικά χωρικά ύδατα χωρίς να προκαλούν υποψία και από εκεί απογειώνονταν τα ελικόπτερα µε τους κοµάντος µέσα στο σκοτάδι.

Τουλάχιστον 13 φορτηγά πλοία της εταιρείας των αδελφών Οφερ έχουν ελλιµενιστεί στο Ιράν την τελευταία δεκαετία, χρησιµοποιώντας κυρίως το λιµάνι του Μπαντάρ Αµπάς και το νησί Χαργκ στον Κόλπο. Το πλοίο «Raffles Park», το οποίο πουλήθηκε στο Ιράν από την εταιρεία Tanker Pacific µε έδρα τη Σιγκαπούρη, είχε αράξει στα ανοικτά των ιρανικών ακτών τέσσερις φορές µεταξύ του Σεπτεµβρίου 2002 και του Ιανουαρίου 2010,σύµφωνα µε τα στοιχεία της εταιρείας ναυτιλιακών δεδοµένων Equasis. Το αµερικανικό υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι το «Tanker Pacific» ήταν ιδιοκτησίας Οφερ, όµως η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αυτό «είναι λάθος».
Την περασµένη εβδοµάδα ο Ρίτσαρντ Σίλβερσταϊν, ένας αµερικανός µπλόγκερ που ειδικεύεται στο να αποκαλύπτει ισραηλινά στρατιωτικάµυστικά, ισχυρίσθηκε ότι η Μοσάντ χρησιµοποιεί τα πλοία της εταιρείας Οφερ για να «προωθήσει µυστικά» πράκτορές της στο Ιράν. Πέρσι, πράκτορες της Μοσάντ είχε αναφερθεί ότι δολοφόνησαν τον Μαχµούντ Αλ Μαµπχούχ, στέλεχος της Χαµάς, σε δωµάτιο ξενοδοχείου του Ντουµπάι. Τώρα πιστεύεται ότι κάποιοι από τους πράκτορες αυτούς διέφυγαν από το Ντουµπάι κρυµµένοι σε ένα από τα πλοία του Οφερ.

Σύµφωνα µε πληροφορίες που είδαν το φως της δηµοσιότητας, οι επαφές της εταιρείας Οφερ µε το Ιράν είχαν την επίσηµη έγκριση της ισραηλινής κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Μπενιαµίν Νετανιάχου όµως το διέψευσε.
Πάντως σε ανακοίνωσή του µετά τον θάνατο του Οφερ, ο Νετανιάχουτον επαίνεσε ως «έναν σιωνιστή από κορυφής µέχρις ονύχων».
Ο ισραηλινός βουλευτής Κάρµελ Σαµα-Χακοεν ακύρωσε τη συµµετοχή του σε τηλεοπτική συζήτηση για την υπόθεση Οφερ όταν έλαβε ένα χειρόγραφο µήνυµα από τις υπηρεσίες ασφαλείας τηςχώρας, το οποίο τον προειδοποιούσε ότι η συζήτηση θα έβλαπτε τα ισραηλινά συµφέροντα. «Η πραγµατικότητα είναι πολύ πιο περίπλοκη και ευαίσθητη από ό,τι µπορούµε να φανταστούµε», ήταν το σιβυλλικό του σχόλιο.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4634355
http://www.army.gr/default.php?pname=Article&art_id=71276&cat_id=55
Σχόλιο:
Όπως έχετε αντιληφθεί και εσείς, ο Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ τηρεί "σιγή ασυρμάτου" εδώ και πολύ καιρό. Δεν αναφέρεται στα ΜΜΕ, πέραν κάποιων ανακοινώσεων υπουργών του και αξιωματούχων. Οι λόγοι είναι αδιευκρίνιστοι και μόνον υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Και τώρα έρχεται αυτή η είδηση ότι ένας "σιωνιστής μέχρι όνυχων", ο δισεκατομμυριούχος Οφέρ μέσω κοντέινερ "τρανσφόρμερς" έχει περάσει black hawks και μέλη της Shayetet 13(http://en.wikipedia.org/wiki/Shayetet_13, με σήμα τα φτερά του δράκου αλλά και το 13...) εντός ιρανικού εδάφους για να επιτηρούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, σπάζοντας μάλιστα το εμπάργκο στο Ιράν, όπως τον κατηγορούσαν οι Αμερικάνοι. Το άρθρο αναφέρει ότι πούλησε κιόλας ένα πλοίο στο Ιράν! Ο Οφέρ πάντως δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις. Είναι νεκρός. Ενώ ένας εβραίος βουλευτής ο οποίος θα έκανε ανακοινώσεις σχετικά με το ζήτημα, ανασκουμπώθηκε και το "έραψε" μετά από αυστηρή προειδοποίηση που έλαβε ότι το θέμα θίγει συμφέροντα του Ισραήλ και απλά έκανε το διφορούμενο αλλά και υπαινικτικό σχόλιο: Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο περίπλοκη από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε!
Ναι, κ. Χακοέν, αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά...

Εγείρονται ερωτήματα σχετικά με την ιστορία αυτή.

Πώς ακριβώς περάσανε από τις αρχές του Ιράν, black hawks και κομάντο του Ισραήλ; Το Ιράν δεν είναι Τανζανία. Εξοπλισμούς έχει, υπέρυθρες διαθέτει. Δε θα μπορούσαν να εντοπίσουν ύποπτα φορτία στα πλοία του Οφέρ;

Δεν είχαν τέτοιες πληροφορίες, οι οποίες αυτή τη στιγμή διαδίδονται μέσω ΜΜΕ, οι μυστικές υπηρεσίες του Ιράν;

Γιατί το Ιράν αγόρασε πλοίο συμφερόντων Οφέρ μέσω υπεράκτιας εταιρίας;(το οποίο μάλιστα περιείχε και αυτό μέλη της shayetet 13)

Γιατί έχει "εξαφανιστεί" ο Αχμαντινετζάντ; Αυτός ήταν λαλίστατος μέχρι πρότινος. Από Λιβύη και έπειτα όμως "κάνει την πάπια".

Γιατί αυτό το σχόλιο του Χακοέν; Τί υπονοεί;

Μήπως ότι τελικά οι σιωνιστές και το θεοκρατικό κράτος του Ιράν είναι το ένα και το αυτό; Δύο όψεις του ιδίου (σιωνιστικού) νομίσματος; Ή υπάρχει κάτι άλλο, ακόμα πιο "εξωπραγματικό";

Η κατάσταση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και το Ιράν από τη μία θεωρείται ως "παίχτης" στη σκακιέρα, ενώ από την άλλη παρουσιάζεται να έχει καταληφθεί από κομάντος του Ισραήλ! Τί σόι "παίχτης" είναι αυτός που αφήνει και αλωνίζουν τα "βατράχια" του Ισραήλ; Μήπως είναι εν γνώση των ιρανικών αρχών όλα αυτά και για αυτό έχουν σωπάσει;
ΣΧΕΤΙΚΑ:
IRI President Mahmoud Ahmadinejad said here Monday evening at the inauguration ceremony of new head of National Center for Globalization Studies, "mankind's gravest need today is a global government."
http://www.rense.com/general80/signn.htm

Is Mahmoud Ahmadinejad Jewish?
http://blog.beliefnet.com/windowsanddoors/2009/10/is-mahmoud-ahmadinejad-jewish.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις