Τρίτη 17 Μαΐου 2011

19 Μαίου ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


19 Μαίου ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗΝ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ  ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΩΡΗΣΑΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.





17,18 & 19 Μαΐου 2011
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Σύνδεσμοι Ποντιακών Σωματείων, Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας και οι Περιφερειακές Επιτροπές Νεολαίας) σας καλεί να τιμήσουμε ΟΛΟΙ μαζί την 19η Μαΐου, Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στις δύο Πανελλαδικές Κεντρικές Εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα(πλ.Συντάγματος) Η παρουσία όλων μας κρίνετε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για την ενίσχυση της Ελληνικής συνείδησης αλλά και της τροπής που έχει πάρει το «Ποντιακό Ζήτημα» (πλήρης απαξίωση από τις εκάστοτε κυβερνήσεις)
Το πρόγραμμα έχει ώς εξής :
17/05/2011 Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (Ε.ΠΟ.Ν.Α) θα στήσει εκθεσιακό περίπτερο όπως και το Σωματείο «ΑΡΓΩ», στην πλατεία Συντάγματος όπου θα μπορούν ελεύθερα οι περαστικοί να ενημερώνονται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό κά καθώς και θα διανέμουν δωρεάν φυλλάδια και dvd ενημερωτικά για την Γενοκτονία.
18/05/2011 Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ολονυκτία (18/05 και ώρα 23:00 μ.μ, ώρα προσέλευσης) στην πλατεία Συντάγματος διοργανωμένη από τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας. Θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους, ενημερωτικές, θα διανέμονται φυλλάδια, θα υπάρχουν αφηγήσεις αλλά και παραδοσιακοί σκοποί αφιερωμένοι στις ψυχές των θυμάτων.
19/05/2011 Η κεντρική εκδήλωση της ΠΟΕ στην Αθήνα θα ξεκινήσει στις 18:30μ.μ στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα υπάρξει ομιλία από τον Βουλευτή του Σουηδικού Κοινοβουλίου Νίκου Παπαδόπουλου, κατάθεση στεφάνου, ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ και κατάθεση ψηφισμάτων( Βουλή, Υπουργείο Εξωτερικών και Πρεσβεία Τουρκίας) όπου και η πορεία θα καταλήξει στο Σύνταγμα όπου και θα ακολουθήσει καλλιτεχνική εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις