Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Η ΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ...


Η ΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΧΑΟΣ

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/05/blog-post_24.html

Η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού στον πλανήτη, αγοράζοντας 93,5 τόνους χρυσών νομισμάτων και πλακών. Το αξιοθαύμαστο(!!!) της υπόθεσης είναι ότι από το 1950 έως το 2003, οι κινέζοι δεν είχαν το δικαίωμα να αγοράζουν χρυσό! Κάτι που σημαίνει ότι από το μηδέν, σε 8 χρόνια έγιναν η μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη χρυσού!

Το άλλο "περίεργο" γεγονός είναι ότι ο χρυσός ανήκει σε ελάχιστους "επενδυτές", μάλιστα πολλοί κινέζοι έχουν άγνοια για αυτό το θέμα παρότι η μεσαία τάξη στην Κίνα, ενδυναμώνεται οικονομικά με γεωμετρικούς ρυθμούς(κάτι το οποίο είναι και το "άλλοθι" των κινέζων αξιωματούχων για την αναπόφευκτη για αυτούς εξάπλωση στη Δύση, μιας και αν η μεσαία τάξη συνεχίζει να καταναλώνει με αυτούς τους ρυθμούς, γεννοβολάει, απαιτεί νέα προνόμια και αγαθά του καταναλωτισμού τότε τα εδάφη της Κίνας δε θα μπορούν να τους καλύψουν σε βάθος χρόνου).

Διακριτικά και με γρήγορες κινήσεις, η Κίνα συλλέγει το χρυσό του πλανήτη για τους δικούς της σκοπούς, οι οποίοι είναι προφανείς ειδικότερα όταν διαβάζουμε πως ο χρυσός ελέγχεται από ελάχιστους εντός Κίνας, όταν μάλιστα η κρατική τράπεζα της Κίνας κατέχει πολύ λιγότερο χρυσό από όσο π.χ. οι τράπεζες των ΗΠΑ. Κάτι που σημαίνει ότι ο χρυσός δεν πηγαίνει προς ισχυροποίηση της οικονομικής θέσης των κινέζων αλλά για τους σκοπούς που έχουν αναφερθεί πολλάκις στο παρόν ιστολόγιο. Μάλιστα, αυτά τα νούμερα είναι κατ'εκτίμηση, μιας και οι κινέζοι σκοπίμως δεν ανακοινώνουν τα αληθή τους νούμερα σε ποσότητες χρυσού και άλλων μετάλλων.

Οι κινέζοι που μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να αγοράζουν χρυσό...

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ:
China Becomes World’s Largest Gold Buyer - Buys 93.5 Tonnes Of Gold Coins / Bars in Q1 - Gold Ownership Rising From Miniscule Levels
http://www.zerohedge.com/article/china-becomes-world%E2%80%99s-larest-gold-buyer-buys-935-tonnes-gold-coins-bars-q1-gold-ownership-ri



Δημοφιλείς αναρτήσεις