Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ


ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

http://wwwtimezero.blogspot.com/2011/05/blog-post_1588.html

ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΣΤΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΩΡΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ  ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΦΑΞΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ .


Την αφαίρεση του οπλισμού των Μονάδων Εθνοφυλακής της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε η κυβέρνηση και ήδη το μέτρο εφαρμόζεται με την ειδοποίηση των εθνοφυλάκων να επιστρέψουν άμεσα τα όπλα τους. Είναι η πρώτη φορά μεταπολεμικά που αφαιρείται από την Εθνοφυλακή ο οπλισμός της σε αυτές τις περιοχές που συνορεύουν με την Αλβανία και τα Σκόπια και ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για επικείμενη δραστηριοποίηση μονάδων του UCC, ειδικά στην δυτική Μακεδονία.

Η αφαίρεση του οπλισμού γίνεται εξαιρετικά εσπευσμένα και χαρακτηριστικό είναι ότι δεν παραδίδονται τα πυρομαχικά (που θα απαιτούσαν προετοιμασία υποδοχής και ειδικές συνθήκες μεταφοράς και φύλαξης, αλλά μόνο τα όπλα των Εθνοφυλάκων.

Ήδη οι τοπικές στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές επιδίδουν σημειώματα ή επικοινωνούν απ'ευθείας με τους Εθνοφύλακες και τους καλούν να επιστρέψουν άμεσα τα όπλα που τους είχε εμπιστευθεί το κράτος για να υπεραπίσουν το πάτριο έδαφος ως τελευταία γραμμή άμυνας ή για την οργάνωση αντάρτικων μονάδων στα μετόπισθεν. Πολύ πρόσφατα στην δεκαετία του '90 είχαν οργανωθεί κοινές περιπολίες Εθνοφυλάκων με μονάδες του Ε.Σ. για να αποτρεπεί η μαζική είσοδος συμμοριών από την γειτονική Αλβανία.

Η απόφαση της κυβέρνησης φαίνεται ότι συνδέεται με τους φόβους που υπάαρχουν για ανεξέλεγκτες ταραχές σε ολόκληρη την χώρα με αφορμή την οικονομική κρίση, ακόμα και σχεδίων εκτροπής.

Χαρακτηριστική είναι η θέση που εξέφρασε στην πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός Γιώργος παπανδρέου στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την περασμένη Παρασκευή. Όπως είχε σημειώσει χαρακτηριστικά σύμφωνε με πληφορίες του defencenet.gr: 'Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη προς την Πολιτεία και αυτό διαβρώνει τα πάντα. Κανείς δεν πιστεύει τίποτα. Σε αυτές τις περιπτώσεις καταλαβαίνετε ότι ψάχνει για σωτήρες, πηγαίνει στη βία' .

Το defencenet.gr έχει απευθύνει ερώτημα στο υπουργείο για τους λόγους αφαίρεσης του οπλισμού και αναμένει απάντηση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΡΕ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙΔημοφιλείς αναρτήσεις